Pages

Sunday, 18 October 2015

Kelas Marketing : Jana Lonjakan Sale 5 angka!

Walaupon tak sihat, sore pon tak dek, gagahkn jugak kaki attend kelas marketing anjuran TYRA nih. Memula masa diorang promo kelas nih, dalam hati dah eksyen, cam malas ah nak join. Takat FB ads tu dah macam celah-celah jari jerk..mhuahahha

Tak tau ah cemane one day ckp dgn encik jorn, "...mama rasa cam nak join lak kelas tyra buat tu..sale kita sekarang pon drop ni, maybe ade ilmu baru..pon boleh kenal2 dengan team tyra & hot seaters yg hebat-hebat tuh.." Encik Jorn plak bbagi green lite, so ape lagi cecepat la zasss register.

Hari ni dalam kelas memang ada something new yg dipelajari. I really ejoyed it! Lebih best sharing dari hot seaters memang ohsem.
Banyak yg kte & encik jorn bleh brainstorm balik. Carik jalan nak achieve target sales 5 angka yg pernah kami capai sebelum ni.

Pkl 10.30pm abis kelas, dasat woo...start pkl 9am kots.
Memang panass la kepala belajar bende teknikal. Aleh2 , otw nak balik umah dapat pulak panggilan dari opis ckpp ade Production issue. Aduss..
Bos call bebudak exec semua x pickup, aleh2 aku kene la gak turun padang. Ishh memang terbakor jek jiwa raga.

Sebab x suka mende cam gini la aku nekad nak buat bisnes nih biar SAMPAI JADI, teringat kata Sifu Jamal.
Kak cetot pon cakap tadi "..life must go on.."
Nurul pon cakap gak, dalam bisnes memang ade turun naik, tapi yg penting kita jangan give-up. Teruskan usaha utk capai impian kita.

In sha Allah, aku & encik Jorn tak akan give-up. Bisnes pakaian ni memang passion aku dari dulu. Memang mata ni suka sesangat tgk baju cecantik.
Teringin juga nak design sendiri. Tapi tak apa. Go step by step. Jangan nak gelojoh sangat. Kang lain plak jadik.

Whatever it is, aku memang dari zaman stadi dulu pegang prinsip yg mak pesan ni.."..usaha tangga kejayaan, setiap usaha pasti Allah bagi balasan baik, jgn mudah putus asa sebab kejayaan  untuk orang yg rajin, yakin dan mampu utk dapat kejayaan tu.."
Aku pon mmg yakin, setiap susah-payah hari ini akan membuahkan hasil yg SANGAT MANIS akan datang.

Aminnn.

Jom cek-it-out website kami --> www.pesonasara.com untuk baju menyusu muslimah exclusive dan gojes gittew!


No comments:

Post a Comment